Keresés...
FEL

Ez a nagyon ropogós mandulás kétszersült igazi toszkán specialitás. Mára egész Olaszországban elterjedt, és rengeteg változatban készül. Fémdobozban hosszan eltartható. Toscanában hagyományosan a szintén helyi specialitásnak számító vin santo nevű édes borba mártogatják, nálunk a Tokaji Aszú is megteszi, de kávé mellé is szenzációs. 

Többször készítettem, ajándékként is szuper!

Hozzávalók: kb. 30 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • ½ csomagsütőpor
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 cl rum vagy amaretto
  • 10 dkg mandula

A lisztet sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot összekeverjük. Beledolgozzuk a mandulát. Kb. 1 órát pihentetjük.

A sütőt 180 celsius fokra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből kb. 4 cm átmérőjű rudat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Kivesszük, pihentetjük 1 órát, majd a rudakat ferdén kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ismét tepsire fektetjük a süteményszeleteket, és 180 celsius fokos sütőben még 4-5 percig szárítjuk, majd megfordítjuk, és így is 4-5 percet hagyjuk sülni. Akkor jó, ha ropogós és aranyszínű.

Ha szeretnéd a hazájában is megkóstolni ezt az édességet, akkor kattints a gombra!

Kövess az Instagramon! @utazzesgazdagodj